10/06/2015

Hening Pagi.


Assalamualaikum.

Tengah belek-belek blog Kak Nughui sebenarnya, rasa macam mungkin Kak Nughui tu biasa dah terima emel daripada blogger yang ada satu blogger sengal duk komen dekat blog dia. HAHA. Okay, sebenarnya nak setelkan beberapa perkara yang terbengkalai, semoga Allah mudahkan urusanku. Aminn.

4.25am, 11 Jun 2015

Anis, Ma & Ayah semua gi KL hantar Adib yang bakal berlepas ke Korea, hari ini, dalam pukul 11.00 malam kot flight dia. Aku macam tak pasti sangat, tapi saat saat keseorangan cenggini, baru ada semangat nak update belog. Tapi, sesaje je sebenarnya. Dah lama sangat tak baca buku. 

Last month family semua berangkat ke Tanah Suci termasuklah husband aku. Aku stay Penang, dan minggu lepas aku baru balik Penang, kenduri akikah anak Pak Long, Pak Lang dengan Pak Njang. Nusrah? Dia join dari jauh je. Ekeke. Dah macam kenduri kahwin aku tengok. Letih jugak sebab hari khamis tu aku drive dari Klate sampai Gerik guna jalan Machang, gerak pukul 6 petang jugak. Klate was jem.

Jumaat busy potong lembu, alkisahnya, kesian jugak dekat encik Ihsan sebab Khamis tu dia kerja, then dia jugak yang drive dari Gerik ke Penang. Setakat ni, menurut pemerhatian beliau tentang cara pemanduan aku yang agak membimbangkan, dia tak bagi aku drive dekat Gerik tu. Jalan memusing, HAHA. Jadi aku pun tido dengan Nusrah, kan? Hehehe. Pukul 1.00 pagi jugak kami sampai Tok Bedu.

Bapak & Cikti setia menanti kami Nusrah dan macam biasa cek mek tu celik bijik mata pagi pagi tu sambil dok bobey bobey gaponamo laa buat Bapak & Cikti sampai takmau tidoq. Memang kalau dah bangkit, maka beliau agak sukar untuk tidur kembali. Huhu. Aku mungkin akan bekerja starting from next week.

Rasa tak bersedia lagi.

T_____________________T
T_____________________T
T_____________________T

Tacing kan? Hmm. Kelemauan terasa. Apapun, kena struggle lah Nadiah. Saja update, sebab dah bersawang. Aku tak tidoq ni sebab tadi dok design untuk IKRAMedia Klate. Hoh, rajinnye! Yelah, waktu siang adalah waktu dimana Nusrah bermain dan ummi kena layan. Huuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

Apa pun, kena cherish time tak kerja ni, sebab nanti mesti rindu nak main dengan Nusrah. Em, tacing lagi pagi pagi ni. Ya ampun T_T Emosi tak stabil le ni... Huuu.

No comments:

Post a Comment