27/05/2014

Pertolongan


Bismillah, dengan nama Tuhan aku khabarkan.

Alhamdulillah dengan kehadiran si kecil yang diberi nama Nusrah binti Muhammad Ihsan pada 27 Rejab 1435H bersamaan 27 Mei 2014 tepat jam 6.15 pagi. Saat masa melahirkan Nusrah sebenarnya aku tak ingat sangat, sebab aku, ada feeling nak tidoq all the time dalam labour room. Em. Tapi aku sedar je, cuma macam laloq yang teramat dahsyat. Aherher.


Cuma, orang selalu kata melahirkan anak adalah sakit yang paling power selepas kematian. Aku, setiap kali buat something big dalam hidup, semuanya unprepared. Masuk matrik, masuk universiti, join usrah, kahwin dan ada baby.Semua aku go with the flow. Dan probably aku slowly adapt dengan benda tu. Masa akad nikah aku tak rasa mcm nak menangis sbb maybe aku rasa mcm "ala life would be the same" dan that sentence changed bila kita melalui hidup yang tidak lagi bujang. Hihihi.



Now. Ekceli sebab dah melahirkan anak, banyak urat putuih and pantang sume, I realized that melahirkan anak pun, datang secara tiba tiba even though kita tau due date of the baby. Macam unexpected tapi banyak reminder pasal jaga diri sebab bila bila je boleh beranak. Though many things happened in the period of pregnancy, I am very thankful that Allah saved me and Nusrah.

And next. Aku kena lebih aware that mati can come anytime tanpa sebarang imej jelas tentang expired date kita di dunia fana ini. Aku cuma doa aku boleh jaga Nusrah dengan baik, jadikan dia seorang akhawat yang berjiwa kental, anak yg solehah, paling utama sayang Allah dan Rasulullah. Dan aku. Cuma mahu mati dalam keadaan Islam dan iman. Amiin ya Rabb. Ahlan wasahlan ya habibi, Nusrah :)