25/07/2012

Acknowledge Me

Bismillah.

Acknowledge me my friends. Tell me that I'm wrong. Show it, don't blew it off publicly. I feel offended. Truth hurts. Maaf, aku sudah hilang air mata. Aku lemah sebab aku melawan. Aku membalas. With my existence there, kau masih cakap aku tak rasa apa-apa? Allah. 

Kenapa?

Nak buahkan teguran memerlukan kekerasan? 

Kenapa?

Nak luahkan kata-kata memerlukan kekasaran?

Kenapa?

Nak berikan sesuatu itu perlu ada orang ketiga?

Kenapa?

Aku dilayan macam robot yang accumulated depreciation dah final year tunggu masa nak kena buang?

I'm a robot maybe. I usually take everything with no heart feeling, at all. Lantas, aku sebenarnya mudah lupa. Kemudian, it came again, by running in my mind. Banging with the old stuff memories, sekali dengan lagu berkumandang khas dalam kepala. Reality is I am cold blooded. Ya Allah. Aku menulis bukan untuk ummah, aku menulis what's going on with me actually. Aku tak tahu apa yang nak dipersembahkan melainkan my random thoughts. Hmm. Siapa yang nak bertanggungjawab atas sikap aku sekarang? Aku. Kau tak perlu bother. Kau tak perlu kisah. Kau duduk diam-diam dan belajar. 

Friends. Please let me know. Not by telling others. Bincang dengan aku. Cakap dengan aku, in any way pun. Kalau aku marah, itu masalah aku. Aku yang tak reti jaga hati aku. Kalau aku tak ada perasaan, itu pun masalah aku. Aku yang buat ia tak ada rasa. Cukuplah aku jadi seorang yang cakap banyak selama ini. Biarlah blog ini buat tatapan sesiapa yang memahami. So long and good day.